Nieuwsarchief 2015
Bezoek uit Frankrijk
Op woensdag 25 november hebben we bezoek gehad uit Frankrijk. De voorzitter van het Franse Hereford stamboek, Pascal Bastien kwam op bezoek samen met nog 5 andere Hereford fokkers. Men was nieuwsgierig naar de kwaliteit van de Nederlandse Herefords. Ook hebben ze nog een bezoek gebracht aan het bedrijf van Marten Koiter in Eexterzandvoort. In de avonduren hebben we in het hotel waar de Fransen verbleven nog enige tijd gesproken over de wederzijdse verenigingen. Men was in ieder geval wel onder de indruk van de kwaliteit van de dieren de ze hadden gezien.
De Franse delegatie tussen de koeien in Achterste Erm
Te Koop
Op dit moment hebben wij nog 1 veelbelovende jonge dekstier te koop en twee vaarskalveren.
De jonge stier is geboren op 27 april 2015 en is goed ontwikkeld en prima bespierd. Vader is de Canadese stier Square-D Diesel 957u. De moeder is Horstinge Jindera, kampioen bij de jonge koeien op de keuring in Dalfsen 2015. Jindera's vader is de Canadese stier Ccr 57g Stamina ET 199s. Moeder van Jinderais Horstinge Hester.
Horstinge Lancelin (foto genomen op 15 november) bijna 7 mnd oud.
VERKOCHT!!!!!!!
De twee vaarskalveren zijn geboren op respectievelijk 10 mei en 26 juli 2015. De moeders van de vaarskalveren zijn Horstinge Griffith (91 pnt) en Praestebro Babette (90 pnt).
Vader van de kalveren is Roost 1 Holger (89 pnt)
Bezoek uit Denemarken
Op zondag 13 september, de dag na de keuring brachten ongeveer 25 Deense Herefordfokkers een bezoek aan ons bedrijf. De Deense collega fokkers waren op vrijdag naar Nederland afgereisd en hadden inmiddels een paar bedrijfsbezoeken afgelegd en waren de gehele zaterdag te gast geweest tijdens onze keuring.
Men was onder de indruk van de kwaliteit van onze dieren. Tijdens het bezoek hebben wij de Denen gevraagd om de beste 4 vaarsklaveren van het seizoen 2016 op te selecteren en op papier te zetten. Wij zelf hadden van te voren ook een lijstje gemaakt. De Deense gasten kozen precies dezelfde 4 dieren die wij ook hadden uitgekozen. Deze 4 vaarskalveren blijven dan ook zeker op ons bedrijf om verder mee te fokken. Onder genot van een hapje en een drankje werden nog de nodige ervaringen uitgewisseld, waarna de groep vertrok om nog een bezoek te brengen aan Be Warmelts te Amen, die sinds kort ook is gestart met het houden van Herefords.
De Deense gasten arriveren Ervaringen worden uitgewisseld Tussen de dieren
Groot succes Horstinge Hereford tijdens de Nationale Hereford keuring te Dalfsen!!!!
De Nationale Hereford keuring gehouden op zaterdag 12 september in Dalfsen is voor ons zeer succesvol verlopen. We waren met 10 dieren tijdens de keuring aanwezig en nagenoeg alle dieren vielen in de prijzen. De Deense keurmeesters, Bent Sorensen en zijn dochter Pernille Winther Sorensen waren erg gecharmeerd van de kwaliteit van onze dieren.
Bij de pinken werd Horstinge Kimberley kampioen en werd Horstinge Kiandra reserve kampioen.
Kampioen bij de jonge koeien werd Horstinge Jindera.
Bij de oudere koeien prolongeerde Horstinge Edenhope haar titel en werd Roost 1 Daisy reserve kampioen.
De dochter van Edenhope, Horstinge Larrakeyah was te jong om te worden gekeurd, maar werd uitgeroepen tot Miss Future.
Onze stier, Moeskaer Replay werd 2e in de rubriek oudere stieren en later gekozen tot algeheel reserve kampioen bij de mannelijke dieren.
Horstinge Kimberley werd uiteindelijk gekozen tot algeheel vrouwelijk kampioen. Algeheel reserve kampioen bij de vrouwelijke dieren werd Horstinge Kiandra.
Moeskaer Replay Miss Future Horstinge Larrakeyah De gewonnen prijzen
Algeheel vrouwelijk kampioen Horstinge Kimberley (moeder Roost 1 Carol: vader Star Tohon 25m P)
Dood kalf voor Horstinge Jewel Rock
Op woensdag 2 september heeft Horstinge Jewel Rock helaas een dood kalf ter wereld gebracht. Het kalf was vermoedelijk al een of twee dagen dood aangezien de navelstreng nagenoeg kleurloos was het
geen duidde op geen of te weinig bloedcirculatie. Het was een stierkalfje.
Vaarskalf voor Praestebro Babette
Op 26 juli heeft Praestebro Babette een vaarskalf gekregen. Het 14e vaarskalf van dit seizoen. Echt opmerkelijk. Het kalf woog 41 kilogram en de geboorte verliep dan ook uitermate soepel.
Vader van het kalf is Roost 1 Holger. Het kalf heeft de naam Horstinge Leonora gekregen.
Leonora probeert direct te gaan staan Kraamvisite Leonora 5 weken oud
Nationale Keuring in Denemarken
Op donderdag en vrijdag 2 en 3 juli werd de nationale Deense Hereford keuring gehouden tijdens de grote landbouwtentoonstelling Landskue in Herning.
Aan mij was gevraagd of ik deze show wilde jureren. Een hele grote eer, die ik met beide handen heb aangegrepen. Ondanks het feit dat het voor mij de eerste keer was om een show te jureren, zag ik dit als een grote uitdaging, mede door het feit dat ik reeds jaren de diverse grote shows in Denemarken bezoek. Men had dus kennelijk vertrouwen in mijn visie op de dieren.
Op woensdag 1 juli ben ik naar Herning afgereisd en ingeboekt bij het hotel op het grote tentoonstellingsterrein. Dicht bij alle activiteiten, zodat ik het 's morgens lopend kon doen. Woensdagavond werd ik kort bijgesproken over het programma door bestuurslid Heine Slyk Soe. Ik had de beschikking over twee ringmeesters, die de administratie bij gingen houden en de dieren op volgorde de ring in zouden laten komen. De enige richtlijn die ik meekreeg en verschilde bij onze eigen keuring was, dat de gekalfde koeien tevens een kalf naast zich moesten tonen en dat de koe zelf 60 % en het kalf 40 % bepaalde van de kwaliteit van de koe. Men wilde dus aantoonbaar zien dat een goede koe ook een goed kalf voortbracht. Op onze eigen keuring gaat het eigenlijk volledig om de koe zelf, waardoor lang niet altijd een kalf naast de koe loopt op de keuring.
Donderdagmorgen werd ik opgevangen door de twee ringmeesters en werd er een gezamenlijk ontbijt genuttigd in een van de daarvoor ingerichte grote hallen op het terrein. De laatste details werden doorgenomen en om 09.30 uur zou de keuring beginnen en moest in ieder geval om 14.00 uur klaar zijn. Van te voren had ik bewust geen contact gehad met de Deense fokkers die op de keuring aanwezig zouden zijn en had dus ook nog geen dieren gezien. Ook had ik geen catalogus tot mijn beschikking zodat ik volledig op de kwaliteit van de dieren af moest gaan.
Na een welkoms woord van de voorzitter heb ik mij zelf kort voorgesteld aan het aanwezige publiek, waarna de keuring kon beginnen. Men begon met de stieren en deze werden in zijn geheel afgewerkt tot en met de algeheel kampioen. Aangezien de Denen veel leeftijdscategorieën hebben (op 3 maand opvolgend) waren er met name bij de jonge stieren rubrieken met maar 1, 2 of drie dieren. Plaatsing van die dieren gaat dan ook vrij vlot. Moeilijker wordt het als er 5 a 6 prachtige stieren de ring binnen stappen. De rubriek oudere stieren viel mij persoonlijk niet mee. Wel drie grote zware jongens, maar met name de kwaliteit van de benen kon beter. Algeheel kampioen bij de stieren was voor mij onbetwist Moeskaer Tracer van Flemming Andersen uit Auning,( Square D PF Timeline 237W X Moeskær Tracy 1130) Een zeer goed ontwikkelde stier met enorme bespiering en een sterke rug. Ook de reservekampioen, Rosenkaer Iniesta van Bent Sorensen sprong er voor mij uit. Deze stier was iets jonger, maar ook zeer bespierd en goed ontwikkeld echter iets minder sterk in de bovenbouw.
Na de stieren kwamen de vrouwelijk dieren aanbod. De temperatuur op het terrein was inmiddels opgelopen naar 28 graden, maar doordat er nog wat wind stond was het nog redelijk aangenaam. Toen echter een pinkenrubriek zich aanbood met tien geweldige dieren brak mij het zweet toch wel even uit. 10 geweldige dieren die stuk voor stuk veel voor de fokkerij kunnen betekenen, hoe kreeg ik die in de juiste volgorde. In Denemarken is het gebruikelijk dat je met de minst goede dieren begint en toen ik de in mijn ogen wat 5 mindere dieren had geplaatst heb ik deze nog maar eens weer stuk voor stuk vergeleken. Ik zag dat ik op de goede weg was en heb vervolgens alle dieren geplaatst. In deze rubriek liep ook de pink die ik later gekozen heb als algemeen vrouwelijk kampioen. In mijn ogen een echt vrouwelijk dier met uitstraling. Toen ze de ring binnenkwam was het vanaf het eerste moment een blikvanger, alhoewel de nummer twee in de rubriek niet veel voor haar onderdeed. De lengte gaf in dit geval voor mij de doorslag. Bij de koeien zoals gezegd alleen maar dieren waar ook een kalf bij liep. Mede ook gelet op de kwaliteit van het kalf werd Rosenkaer Indiansummer van Bent Sorensen kampioen bij de koeien.
Zoals reeds gezegd heb ik een pink tot algeheel vrouwelijk kampioen uitgeroepen. Haurum Kiss van Lars Bastrup uit Uldum ( Bårarps Johnny X Haurum Fie met Moeskær Inline 1081 ET als moedersvader). Reserve kampioen bij de vrouwelijke dieren werd eveneens een pink. Åland Katrine van Ib Ravn uit Vejen (Gouldingpoll 1 Superduty ET X Åland 1 Evita met Romany 1 Captain R22 C1 als moedersvader).
In Denemarken is het gebruikelijk dat je ook nog de Grand Champion aanwijst. Dit ging tussen de stier Moeskaer Tracer en de pink Haurum Kiss. Ik heb in dit geval voor jeugd gekozen en Haurum Kiss gekroond tot Grand Champion.
Donderdagavond was ik uitgenodigd om samen met alle Deense fokkers te genieten van een barbeque. Het werd genieten in een heerlijke ongedwongen sfeer met een prima stukje Hereford vlees op de barbeque.
Jammer vond ik wel dat de Deens jeugdafdeling 's avond haar eigen keuring hield die ik dus niet kon volgen, omdat de volwassenen aan het barbequen waren. De Deense jeugd had een Canadese keurmeester uitgenodigd en ik was dus wel nieuwsgierig hoe hij de dieren zou plaatsen. De jeugd liep grotendeels met dezelfde dieren die ik overdag ook reeds had gekeurd. Toen ik vrijdagmiddag de Canadese keurmeester sprak vertelde hij mij, dat hij nagenoeg de de dieren in dezelfde volgorde had geplaatst dan ik had gedaan. Hij had mij overigens niet zien keuren en zag pas vrijdagmorgen mijn volgorde.
Op de vrijdag worden in Denemarken alle rubriekswinnaars en de nummers 2 nogmaals in de ring geroepen, waarbij er een 9 tal premies zijn te verdelen. Je begint met de kampioenen en vervolgens zet je de nummers 1 van iedere rubriek nog op volgorde van kwaliteit. De dieren moeten overigens allemaal ook op punten worden beoordeeld. Dit kan variëren van 18 tot 24 punten. 24 punten voor een uitmuntend dier, 23 punten voor een bovengemiddeld dier, 22 voor een gemiddeld dier enzovoort. De twee kampioenen hebben van mij 24 punten gekregen. De overige dieren varieerden allen tussen de 23 en 21 punten.
Na de premie selectie moesten de beste paren worden gekozen. Dit kunnen twee zussen, twee broers maar ook broer en zus zijn, als de dieren maar van hetzelfde bedrijf komen. Het beste paar kwam van het bedrijf van Ib Ravn uit Vejen. Ib Ravn toonde een stier Åland Karlo, van Dorepoll 1 93N Transatlantic ET en de pink Åland Katrine, van Gouldingpoll 1 Superduty ET. Ærespræmie. Vervolgens moest ik nog de beste bedrijfscollectie kiezen. Onbetwist winnaar was voor mij de collectie van Bent Sorensen, met de reservekampioens stier Rosenkaer Iniesta van Dorepoll 1 93N Transatlantic ET, pink Rosenkær Karina 374K van Rosenkær Hattrick en de koe Rosenkær Indiansummer van Dorepoll 1 93N Transatlantic. De temperatuur was inmiddels opgelopen tot boven de 30 graden zodat het einde van het officiële gedeelte rond 12 uur mooi op tijd kwam. In de loop van de middag werd nog wel mijn mening gevraagd naar drie afstammingsgroepen van stieren. Er stonden drie groepen opgesteld. Een groep van Vokslev Eik, Bondes Gilbert en Gouldingpoll Superduty. Mijn voorkeur ging in deze uit naar de nakomelingen van Gouldinpoll Superduty. De mannelijke dieren waren echt mannelijk en de vrouwelijke dieren waren echt vrouwelijk. Goed bijpassend beenwerk en een geweldige bespiering.
Rond drie uur 's middags werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars en werd ik voor de bewezen diensten hartelijk bedankt door de voorzitter van het Deense stamboek Kjed Balle.
Ik zelf vond het een geweldige ervaring!
Algemeen vrouwelijk en Grand Champion Haurum Kiss van Lars Bastrup Overhandiging van een checque aan Lars Bastrup
`
De rubriek met 10 prachtige pinken
Algemeen mannelijk kampioen Moeskær Tracer 1403 van Flemming Andersen
Horstinge Hatherleigh krijgt ook een vaarskalf
Echt opmerkelijk. Alle kalveren die dit seizoen zijn geboren en waarvan Roost 1 Holger de vader is zijn vaarskalveren. Ook Horstinge Hatherleigh kreeg een vaarskalf van Holger. Het kalf is 's nachts geboren en stond 's morgens om 05.30 uur al te drinken bij moeder. het kalf woog 48 kilogram en heet Horstinge Legune.
Legune samen met Hatherleigh Legune test even het schridraad Legune weet dat er stroom op zit en loopt weg
Ook een vaarsklaf voor SMH Ladyone 22
Op 23 mei heeft SMH Ladyone een kalf gekregen en ook nu was het een vaarskalf. Het kalf woog 45 kilogram en kwam zonder problemen ter wereld. Het kalf heeft de naam Horstinge Lara gekregen. Vader van het kalf is Roost 1 Holger.
Lara samen met moeder Ladyone Lara 2 weken oud Lekker eigenwijs in de wei
Vaarskalf voor Horstinge Griffith
Op zondag 10 mei heeft Horstinge Griffith afgekalfd en een vaarskalf gekregen. Nadat de vruchtblaas was gesprongen was het maar even en het kalf was geboren. Een rank kalf dat 38 kilogram woog. Vader van het kalf is Roost 1 Holger. Het kalf heet Horstinge Larrimah.
Precies net geboren Larrimah naast moeder Griffith Larrima 4 weken oud
Eerste stierkalf van dit seizoen.
Na tien vaarskalveren op een rij te hebben gekregen, heeft Horstinge Jindera op 27 april een stierkalf op de wereld gezet. Voor Jindera het eerste kalf. Toch altijd wel even weer spannend, maar zoals het hoort bij de Herefords, verliep ook deze geboorte probleemloos. Het kalf woog 43 kilogram en heeft de naam Horstinge Lancelin gekregen.
Vader van het stierkalf is de Canadese stier Square D Diesel 957U.
Lancelin 5 weken oud Een echte stier die van overzicht houdt
Lief en leed ligt erg dicht bij elkaar.
Groot was onze schrik toen wij op koningsdag 's morgens in de stal kwamen. Ilura lag bewegingsloos in de stal en bleek dood te zijn. Geen enkele indicatie de dagen er voor dat ze iets mankeerde. Ze liep gewoon tussen de koeien te grazen en ook haar kalf was gezond en dronk goed. Wat Ilura heeft gehad weten we niet, maar ook bij dieren zal een acuut hartfalen voor komen. Haar kalf Lilydale hebben we direct aan de kunstmelk laten wennen en dat gaat gelukkig prima. Ze drink gewoon uit de emmer en wordt door ons twee keer per dag bijgevoerd. Dezelfde dag krijgt Jindera haar eerste kalf, waardoor lief en leed op een dag erg dicht bij elkaar liggen.
Horstinge Kings Canyon als dekstier naar Spanje
Op maandag 20 april is Horstinge Kings Canyon vertrokken naar Spanje. Kings Canyon is gekocht door Oscar Ferrer Garcia, woonachtig in Anguiano (La Rioja).
Vorig jaar heeft de heer Garcia enkele dieren gekocht in Engeland en gebruikte sperma van mijn stier Horstinge Gibson, die bij Aberekin SA in Spanje staat om de Engelse dieren drachtig te krijgen. Bij Horstinge Gibson staat onze naam nog als fokker bijgeschreven, vandaar dat de heer Garcia contact met ons zocht voor de aankoop van een jonge stier. Tevens was hij nog op zoek naar een zestal vrouwelijke dieren, maar die konden wij hem helaas niet aanbieden, omdat wij reeds alle vrouwelijk dieren die we wilden verkopen hadden verkocht. Hierop hebben wij contact opgenomen met Bertus Faber in Marrum, die nog wel 6 vrouwelijke dieren te koop had. Na de nodige gezondheidstesten en wachten op de juiste datum van transport, was het dan op 20 april eindelijk zo ver. De dieren zijn op donderdag 23 april in goede gezondheid aangekomen. Oscar Ferrer Garcia was erg blij met zijn nieuwe dieren en was bijzonder te spreken over de kwaliteit van alle dieren.
Horstinge Kings Canyon is een zoon van Horstinge Griffith (91 punten) en van Roost 1 Holger (89 punten)
De firma Strijk uit Yde verzorgde het vervoer Horstinge Kings Canyon net in de truck De strepen worden veroorzaakt door
de zonnestralen door de spijlen van de truck
Horstinge Kings Canyon in Spanje met zijn nieuwe eigenaar Oscar Ferrer Garcia, samen met zijn dochter Abril
Nieuwe dekstier uit Denemarken, Moeskaer Replay 1440.
Op dinsdag 14 april is door ons een nieuwe dekstier uit Denemarken opgehaald. Op zondag vertrokken, waarna bij binnenkomst in Denemarken bij Padborg de trailer moest worden ontsmet. Zonder een ontsmettingsbewijs mogen er nl. geen dieren worden geladen in Denemarken. Op maandag vanuit zuid Denemarken vertrokken naar Randers, naar het bedrijf Moeskaer van Henrik Anderson. Onderweg bij Viking in Randers nog even het spermavat van de vereniging afgegeven , zodat de sperma bestelling van de leden en van CR Delta binnenkort ook naar Nederland komt. Bij hetzelfde bedrijf werd destijds Moeskaer Santos gekocht. Aangezien Henrik zelf op vakantie was moest samen met zijn vrouw Kari de stier in de trailer worden geladen. Dit ging probleemloos ondanks het feit dat de stier samen met 5 andere stieren in 1 hok stond. Vervolgens de reis weer aanvaard naar zuid Denemarken, naar Skaerbaek waar de veterinaire keuring moest plaats vinden en waar de stier 1 nacht in de exportstal moest blijven, ivm de reistijd. De dierenarts keurde het dier en het vervoermiddel goed waarna hij de papieren in orde maakte. Afgesproken werd om dinsdag morgen om 08.00 uur de stier op te halen vanuit de exportstal. Zo gezegd zo gedaan, waarna de reis naar Nederland kon beginnen. Na ongeveer 2 uur rijden, net voor Hamburg, ging de stier in de trailer liggen en heeft tot aan Haselune rustig gelegen en ging toen weer staan. Hij voelde kennelijk dat hij bijna op zijn nieuwe bestemming was. Omstreeks 14.30 uur reden we bij ons het erf op en kon hij kennis maken met zijn kudde. Uiteraard hebben we hem de eerste dagen apart gehouden zodat hij aan de nieuwe omgeving kon wennen, maar toen de eerste koe (Horstinge Edenhope) tochtig werd wist hij gelijk wat er van hem werd verlangd en hebben we hem bij de groep gedaan. Dit verliep probleemloos.
De stier heeft de naam Moeskaer Replay 1440 en is geboren op 5 september 2013. Het is een zoon van Harvie Traveler 69T en de moeder is Justamere 71H Debbie 786L. Vadersvader is Kairuru Aberdeen 03 0047 en de moedersvader is Remitall Hale 71 H. De stier heeft dus een volledig Candadese achtergrond.
Tijdens de zomersshow Landskue 2014 werd de stier Deens kampioen onder 1 jaar. Replay woog op 1 jarige leeftijd reeds ruim 700 kilogram.
Wij hopen dan ook dat zijn nakomelingen een zelfde groei zullen laten zien.
Moeskaer Replay 1440 inmiddels 7 weken bij ons op de boerderij.
Moeskaer Replay 1440 direct na aankomst
Bij aankomst nog in de trailer Voor het eerst buiten Reeds op zijn gemak in de wei
10 e vaarskalf op rij!!
Voor ons dit jaar een ongekende luxe. Meestal is het aantal stiertjes dat geboren wordt iets groter dan het aantal vaarskalfjes maar dit jaar is er wel een van uitersten. Als 8e koe kalfde Horstinge Day Rock op 10 april af en bracht ons het 10e vaarskalf op rij. Het kalf woog 38 kg en de geboorte verliep probleemloos. Vader van het kalf is Roost 1 Holger.
Larrakeyah 3 wkn. oud
Vaarskalf voor Horstinge Fountain Rock
Op 18 maart heeft Horstinge Fountain Rock gekalfd en evenals vorig jaar een vaarskalf gekregen. Het kalf werd gewoon in de weide geboren en stond toen wij thuis kwamen inmiddels naast moeder melk te drinken. Een levendig kalf dat 38 kg woog. Het heeft de naam Horstinge Loongana gekregen. Ook van dit kalf is Roost 1 Holger de vader.
Loongana 4 wkn.
Horstinge Ilura krijgt ook een vaarskalf
Op 4 maart heeft Horstinge Ilura afgekalfd en ook een vaarskalf gekregen. Een stevig vaarskalf van 50 kg, maar de geboorte verliep zonder problemen doordat het kalf lang en groot was en niet extreem dik. Het kalf is altijd te herkennen omdat het wat extra wit aan de voorbenen heeft. Het kalf heeft de naam Horstinge Lilydale gekregen. Vader is Roost 1 Holger.
Lilydale 6 kwn oud
Vaarskalf voor Horstinge Hester
Opnieuw een vaarskalf. Op 28 februari heeft Horstinge Hester een vaarskalf gekregen. Een stevig vaarskalf dat 48 kg woog. De geboorte verliep echter probleemloos en nadat het kalfje in de benen kwam kon je direct zien dat het een bepaalde vorm van uitstraling had. De vader is Roost 1 Holger en het kalf heeft de naam Horstinge Laura gekregen.
Hester als zorgzame moeder Helder de wereld inkijkend Een stukje uitstraling met 7 wkn.
Tweeling naar Goor
De tweeling Horstinge Kununurra en Horstinge Kalgoorlie is verkocht aan de familie Kruders in Goor. De ouders van de tweeling waren Roost 1 Daisy en Roost 1 Holger.
De tweeling was geboren in juli 2014 en kon worden afgespeend.
Wij wensen de familie Kruders heel veel plezier met deze twee dieren.
Horstinge Edenhope afgekalfd
Op 23 februari heeft Hortsinge Edenhope gekalfd en een heel mooi vaarskalf gekregen. De geboorte verliep uitermate voorspoedig en binnen de kortste keren stond het kalf te drinken. Het kalf woog 40 kg en heeft de naam Horstinge Larrakeyah gekregen. Vader is Roost 1 Holger.
Larrakeyah 7 wkn oud.
Tweeling voor Vanessa
Op 11 jarige leeftijd heeft SMH Vanessa nog een tweeling gekregen. Het zijn twee vaarskalfjes. Vader van de tweeling is Roost 1 Holger.Voor haar leeftijd heeft Vanessa nog altijd een heel mooi uier en heeft dan ook voldoende melk voor haar tweeling. Horstinge Lorna Glen kwam als eerste ter wereld en woog 28 kg en Horstinge Lissadell volgde snel en woog 30 kg. Ondanks de wat lage gewichten waren de kalfjes direct bijzonder attent en levendig.
Even wennen voor Vanessa het zijn er 2! Horstinge Lorna Glen 8wkn. Horstinge Lissadell 8 wkn
Roost 1 Holger verkocht!
Onze dekstier Roost 1 Holger hebben we verkocht aan de familie J. Steijsiger van stal Borkeld uit Markelo. De stier zal op zaterdag 7 februari naar Markelo verhuizen. Holger heeft bij ons veel mooie kalveren gebracht die allemaal probleemloos ter wereld kwamen en vervolgens goed groeiden. Holgers was afkomstig uit Denemarken en gefokt door de familie Petz. Wij hopen dat Holger zich snel in Markelo thuis zal voelen en voor nog meer goed nageslacht zal zorgen bij de familie Steijsiger.
Holger staat ingeschreven met 89 punten.
Roost 1 Holger
Vaarskalf voor Horstinge Farina
1 dag na de tweeling heeft Horstinge Farina op zaterdag 24 januari afgekalfd. Farina heeft een mooi vaarskalf gekregen dat bij de geboorte 38 kg woog en direct erg actief was. Vader van het vaarskalf is Roost 1 Holger. Het kalf heeft de naam Horstinge Lorella gekregen.
Horstinge Lorella 1 week oud Lekker eigenwijs de tong uitsteken!
Tweeling voor Horstinge Elkedra
Evenals vorig jaar is Horstinge Elkedra bevallen van een tweeling. Waren het vorig jaar twee stierkalveren nu zijn het het twee vaarskalveren. De geboorte verliep uitermate voorspoedig en binnen de kortste keren stonden de twee de drinken bij moeder. Het eerste kalf woog 33 kg. en heeft de naam Horstinge Linga gekregen. Het tweede kalf was iets zwaarder en woog 39 kg. Dit kalf heet Horstinge Licola. Vader van de tweeling is Roost 1 Holger.
Linga (links) en Licola (rechts) Gezusterlijk naast elkaar Linga geniet van de moedermelk